REUTERS

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Guardian.

«Цей закон гарантує, що Техас не перетвориться на клаптикову ковдру, скроєну з правил, які різняться від регіону до регіону, від округу до округу або від міста до міста», — заявив республіканець Еббот.

Влада штату була змушена прийняти такий документ після того, як в листопаді 2014 року жителі міста Дентон проголосували за те, щоб фрекінг в районі їх населеного пункту був заборонений. Відповідну правову норму на місцевому референдумі підтримали 58 відсотків городян. До такого рішення їх підштовхнули, з одного боку, пробки і шум, що виникають через роботи нафтовиків, з іншого — багато жителів Дентон побоювалися, що через фрекінг може постраждати екологія.

Відео дня

Читайте такожНімеччина має намір зняти заборону на видобуток сланцевого газу в піку Росії

Дентон розташований в районі найбільшого в США родовища сланцевого газу — Барнетт Шейл. Саме там вперше у світі був випробуваний видобуток вуглеводнів методом гідророзриву пласту.

Гідравлічний розрив пласту — метод видобутку нафти і газу, суть якого — закачування у підземні свердловини під високим тиском рідини (гель, в деяких випадках вода або кислота), в результаті чого газ або нафта підступають до поверхні.