Иллюстративная фотография / leopard-land.ru

Станом на 18 травня на території Російської Федерації зареєстровано 78 лісових пожеж на площі 46 тис. га.

Про це повідомляють Российские лесные вести.

За минулу добу ліквідовано 122 загоряння на 29,1 тис. га. Для гасіння залучалось 3 176 осіб, 627 одиниць техніки і 25 повітряних суден. За даними Федеральної диспетчерської служби лісового господарства, за день вогнем було пройдено 17,8 тис. га, в тому числі 14,8 тис. га покритої лісом площі.

Відео дня

Читайте такожУ Росії продовжують горіти ліси: у Сибіру площа пожеж за добу збільшилася у 2,5 рази

Найбільш важка ситуація склалася в Забайкальському краї, де діє 22 загоряння на 38,4 тис. га. В регіоні працюють 286 працівників парашутно-десантної пожежної служби ФБУ «Авиалесоохрана». У Республіці Бурятія зафіксовано десять осередків на 7,1 тис. га. До ліквідації складних пожеж залучено 100 повітряних вогнеборців. Висока, місцями надзвичайна пожежна небезпека в лісах за умовами погоди встановилася в східній, центральній та південній частинах Забайкальського краю, у центрі і на сході Республіки Бурятія. Гасіння ряду осередків ускладнене через їх дії в гірській місцевості і хвойних молодняках.

Пожежонебезпечний сезон відкрито у 81 суб'єкті Російської Федерації. Режим НС введений в чотирьох регіонах: на всій території Республіки Хакасія, Забайкальського краю, Амурської області, у 19 районах Республіки Бурятія.