bigtravel.in.ua

Про це йдеться в листі так званого "міністерства екології та природних ресурсів РК", оприлюдненим громадською організацією Громадський актив Коктебеля, передає Крим Медіа.

Згідно з "документом", у 2012 році Державною службою геології та надр України було видано спеціальний дозвіл на користування надрами зазначеного родовища терміном на п'ять років, а у відповідності з російським законодавством, дозвільні документи, видані українськими державними органами, все ще діють на території Криму.

Разом з тим у "відомстві" повідомили, що на сьогоднішній день статус і категорія Карадазького природного заповідника не приведені у відповідність з федеральним законом " Про особливо охоронювані природні території.

Відео дня

Читайте такожМінекології обрало два закарпатських заповідника для оновлення за кошти Німеччини

Зокрема, згідно з розпорядженням "Ради міністрів" від 5 лютого 2015 року №69-р, заповідник не включений в перелік особливо охоронюваних природних територій регіонального значення Республіки Крим.

В той же час ця територія, як повідомили в "мінекології", внесена в перелік державних підприємств та установ у сфері лісового та мисливського господарства і передана у відання "Державного комітету по лісовому і мисливському господарству РК".

"Вирішення питання про статус природного заповідника знаходиться в компетенції Уряду Російської Федерації і Ради міністрів РК", - підсумували в "міністерстві".

При цьому раніше, в листопаді минулого року, "міністр екології та природних ресурсів РК" Геннадій Нараєв запевнив, що рішення про розробку Планерського родовища андезиту біля підніжжя гори Кара-Даг буде приймати громадськість.