Фото УНИАН

Ліси можуть внести важливий внесок у боротьбу з голодом у всьому світі. Про це йдеться в новій доповіді ООН про ліси й продовольчу безпеку. Її публікація приурочена до сесії Форуму щодо лісів, яка в ці дні проходить в Нью-Йорку, передає Центр Новостей ООН.

Автори доповіді зазначили, що сьогодні кожна дев'ята людина у світі все ще страждає від голоду. Більшість голодуючих живуть у країнах Африки та Азії. Експерти пропонують вирішити цю проблему шляхом більш активного включення в раціон харчування продуктів лісового походження.

У новій доповіді експерти нагадали, що м'ясо диких тварин, річкової риби та їстівні лісові комахи є прекрасним джерелом білка та вітамінів. Ці і багато інших дарів лісу можуть компенсувати брак продовольства в бідних регіонах.

Відео дня

До того ж ліси - це не тільки джерело необхідних харчових продуктів, але також джерело палива для приготування їжі. 2,4 мільярда людей користуються паливною деревиною для приготування їжі.

Читайте такожЕкологи розповіли про пожежу в Чорнобильській зоні: ліс горів між двома радіоактивними слідами

«Ця доповідь нагадує нам про важливу роль лісів у зміцненні продовольчої стабільності», - заявив представник Департаменту ООН з економічних і соціальних питань Томас Гасс.

Над підготовкою доповіді працювали понад 60 науковців з різних країн світу. Вони прийшли до висновку, що від лісу залежить харчування і доходи майже кожного шостого жителя планети. Експерти закликали держави домагатися більш ефективного управління лісовими ресурсами в інтересах місцевих громад.