Як повідомили УНІАН у секторі зв’язків із громадськістю УМВС України в Сумській області, з метою встановлено ступеню небезпеки цієї речовини для людей і навколишнього середовища, а також винуватців цієї події, сьогодні відкрито провадження за ознаками ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Згідно із повідомленням, до міліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що в одному з мікрорайонів, на відрізку дороги довжиною майже 5 кілометрів, розсипано невідомий хімікат з різким запахом. На місце виїхали слідчо-оперативна група та рятувальники ДСНС, які встановили, що дана хімічна речовина висипалася з автомобіля, коли її вивозили за межі підприємства. Працівники санепідемстанції та рятувальники взяли проби грунту та повітря, а також провели заходи з нейтралізації шкідливого впливу даної речовини на середовище.

Читайте такожЗа забруднення повітря з підприємства суд вирішив стягнути штраф «Дана подія викликала значний суспільний резонанс. Тому керівництво обласного управління та міського відділу міліції взяло це питання на особистий контроль. На місці події виставлені міліцейські пости, а працівники ДАІ рекомендують водіям скерувати свій маршрут в об’їзд зазначеної ділянки автодороги. На експертизу направлені взяті проби речовини, грунту та повітря. За результатами експертного дослідження буде встановлена ступінь небезпеки цієї речовини для людей і навколишнього середовища», – заявила в.о. начальника Шосткінського міськвідділу міліції Тетяна Скрипка.

Відео дня
Шостка-Інфо