Москаль / Фото УНИАН

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль сьогодні, 28 квітня, звернувся до Державної фіскальної служби України з проханням невідкладно вжити заходів для вивозу затриманих у Сєвєродонецьку 5-ти цистерн з метанолом невідомого походження.

Як йдеться у повідомленні прес-служби Москаля, сьогодні співробітники митної служби за оперативною інформацією правоохоронних органів області затримали 5 цистерн з метанолом (кожна ємністю по 20 тонн) невідомого походження.

Читайте такожБільше тисячі осіб в США отруїлися через витік хімікатів

Відео дня

"Цистерни, доставлені на митний склад у Сєверодонецьку, під дією прямих сонячних променів почали протікати, а враховуючи той факт, що метанол є отруйною і легкозаймистою речовиною, розгерметизація цистерн може спричинити у мікрорайоні зокрема і в місті в цілому екологічну катастрофу. Станом на 15.20, рятувальники поливають цистерни водою з брандспойтів, намагаючись не допустити їх займання. Подальшу долю затриманого метанолу має вирішити митна служба, регіональні представники якої не здійснюють жодних заходів реагування, посилаючись на те, що рішення має бути ухвалено у Києві керівництвом Фіскальної служби України завтра", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Москаль направив термінову телеграму до ДФС з вимогою невідкладно вжити заходів для вивезення цистерн за межі житлового масиву Сєвєродонецька.