foto.chita.ru

На Забайкаллі площа лісових пожеж за добу зросла на 30 тис. га - зі 142 до 172 тис., повідомила Держлісслужба регіону, передає ТАСС.

Загрози населеним пунктам немає.

Голова МНС зажадав до 9 травня завершити виплати постраждалим від пожеж у Сибіру.

"За даними на 08:00 місцевого часу, у Забайкаллі діють 60 лісових пожеж на загальній площі 172 тис. га. 19 із них локалізовані на площі 8,3 тис. га. З вогнем борються 1,5 тис. осіб, включаючи 481 парашутиста-десантника. Задіяно 270 одиниць техніки", - уточнили у відомстві.

Читайте такожУ Бурятії вдалося загасити майже всі лісові пожежі

Пожежі діють у 14 районах Забайкалля. Найбільше спалахів зареєстровано у Читинському районі - 16 пожеж.

У Єдиній чергово-диспетчерській службі регіону зазначили, що вогонь зафіксований за 5 км від шести населених пунктів чотирьох районів краю, але загрози цим населеним пунктам немає.

На Забайкаллі ліси горять від 19 березня. Шквальний вітер призвів до того, що 13 квітня лісові і степові пожежі перекинулися на житлові будинки та дачні кооперативи відразу у декількох районах. Вогонь знищив 204 житлові будинки у 18 населених пунктах краю. Постраждали 813 людей, четверо загинули.

Раніше повідомлялося, що, за інформацією Рослісхозу, практично всі лісові пожежі у Забайкальському краї виникли з вини людини. На всій території регіону діє режим НС.

Нагадаємо, 24 квітня УНІАН повідомляв, що площа лісових пожеж в Забайкаллі збільшилася до 142 тисяч гектарів.