Существование озера поставлено под угрозу

На об'єднаному засіданні Національної екологічної ради та громадських рад при Державній екологічній інспекції при Державному агентстві рибних ресурсів було прийнято рішення про початок спільної роботи з Київрадою з відновлення озера Сонячне в Дніпровському районі Києва. Про це повідомляє КиевВласть.

"Вперше організації всеукраїнського рівня займуться проблемами конкретного об'єкта разом з представниками органів місцевого самоврядування", - відзначила голова Національного екологічного ради Тетяна Тимочко.

Читайте такожКличко доручив прибрати з київських пляжів несанкціоновану торгівлю та звалища сміття

Відео дня

Як повідомив на засіданні голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Сергій Костюк, узбережжя водойми зайнято шістьма ресторанами, які протягом кількох років зливають відходи в озеро Сонячне, ігноруючи зауваження місцевих мешканців і депутатів. В результаті на дні озера сформувався шар органічних хімікатів і відкладається аміак. Саме існування водойми поставлено під загрозу.

За словами Тетяни Тимочко, екологи нададуть місцевій громаді підтримку своїх юристів і експертів, а депутати повинні лобіювати прийняття необхідних рішень у Київраді і ставити завдання чиновникам КМДА і працівникам профільних комунальних підприємств. В першу чергу, вони повинні домогтися створення паспорта озера Сонячне, що дозволить юридично захищати водойму.