Скриншот видео YouTube

Про це повідомляють РИА Новости.

"Зараз головне - вжити всі необхідні заходи і не допустити, щоб розлив пального торкнувся наших берегів", - сказав Ріверо.

За його словами, плями від палива вже завдають шкоди навколишньому середовищу. "Але сподіваємося, що будуть вжиті всі заходи, щоб забруднення було мінімальним", - сказав Ріверо.

Відео дня

За даними Служби порятунку на морі, плями пального, які фрагментарно охоплюють площу в 12 квадратних кілометрів, рухаються на південний захід, віддаляючись від берегів Канар. Раніше з'явилася інформація, що течією їх може прибити до берегів Африки, однак зараз фахівці вважають, що течія несе їх в океан.

Читайте такожУ Greenpeace заявили про ризик екологічної катастрофи через затоплення траулера РФ поблизу Іспанії

"Схоже, морська течія може бути нам спільником, і ми уникнемо, щоб цей розлив дістався до берегів", - додав глава канарського уряду.

Російський траулер затонув у 15 морських миль від Канарських островів в ніч на середу. Займання та сильне задимлення в машинному відділенні судна, на борту якого перебували 72 людини, сталося в суботу ввечері в порту Лас-Пальмас. Весь екіпаж був евакуйований, ніхто не постраждав. У неділю корабель відбуксирували в море.