REUTERS

Кількість лісових пожеж в Бурятії за добу зменшилася у 2,5 рази; зареєстровано 17 вогнищ на площі понад 2,2 тисячі гектарів, повідомляє РИА Новости з посиланням на республіканське Агентство лісового господарства.

У минулу середу глава Бурятії через лісові пожежі у регіоні ввів режим надзвичайної ситуації у всіх районах за винятком Муйського та Північно-Байкальського.

Читайте такожУ Забайкальському краї Росії горять військові склади, місцева влада повідомляє про вибухи - ЗМІ

Відео дня

"На ранок 16 квітня в Бурятії зареєстровано 17 вогнищ на загальній площі понад 2,2 тисячі гектарів. Горять ліси Хоринского, Заіграєвського, Кіжингинського, Єравнинського, Мухоршибирського, Баргузинського, Кяхтинського, Закаменського районів. Причиною виникнення загорянь стали несанкціоновані сельхозпали", - йдеться в повідомленні.

Пожежі гасять 405 працівників лісової охорони, місцеві жителі, орендатори територій. До Закаменського та Кіжингиньского районів направлені парашутисти-пожежники. Задіяно 56 пожежних машин, 14 тракторів і два бульдозери.

За минулу добу в Бурятії виникло десять нових вогнищ на загальній площі близько 45 гектарів, ще 34 вогнища на загальній площі понад 2,3 тисячі гектарів ліквідовано.