REUTERS

Особливий протипожежний режим введено на всій території Приморського краю у зв'язку з потеплінням і сталою сухою погодою, повідомляє у вівторок регіональна влада, передає РИА Новости.

"З початку року в Примор'ї зареєстровано 19 лісових пожеж. У вівторок на всій території Приморського краю введений особливий протипожежний режим. Сили та засоби гасіння лісових пожеж переведені в режим підвищеної готовності. Даний режим зобов'язує мешканців краю неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки", - йдеться у повідомленні.

На всій території краю жителям заборонено перебувати в лісах, розводити відкритий вогонь і спалювати сміття, а також проводити в лісах вогненебезпечні роботи. Голів муніципальних утворень розпорядження голови регіону зобов'язує проводити своєчасну очистку територій населених пунктів від горючих матеріалів та сміття.

Відео дня

Читайте такожУ Забайкальському краї Росії горять військові склади, місцева влада повідомляє про вибухи - ЗМІ

В період дії протипожежного режиму співробітники органів наглядової діяльності будуть проводити профілактичні рейди як у приватному житловому секторі, так і на територіях населених пунктів. За невиконання та недотримання вимог пожежної безпеки приморцям загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

З таненням снігу в багатьох регіонах РФ ускладнилася пожежонебезпечна ситуація. У Забайкальському краї з 25 березня діє режим НС і особливий протипожежний режим. Тут за останню добу у вісім разів зросла площа лісових пожеж. У понеділок стало відомо про пожежу на території військової частини поблизу Чити. Вогонь через сильний вітер перекинувся на територію частини з одного з дачних селищ. Пізніше Міноборони РФ повідомило про гасінні пожежі на території військової частини в Забайкальському краї.

У понеділок у зв'язку з ризиком виникнення природних пожеж у Амурській області оголошено режим НС. На території 25 районів області введено особливий протипожежний режим.