В Приамурье ожидают распространение огня из-за сильного ветра / Скриншот

Посилення вітру з поривами до 25 м/с прогнозують в Амурській області, де напередодні оголошено режим надзвичайної ситуації через лісових пожеж.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на регіональне ГУ МНС Росії.

"15 та 16 квітня місцями на території Амурської області очікується посилення південного вітру з переходом на північно-західний в поривах 20-25 метрів на секунду, - додали у відомстві. - При таких погодних умовах будь джерело відкритого вогню може призвести до природних пожеж та стрімкого поширення полум'я".

Відео дня

У ГУ МНС по Амурській області зазначили, що прогноз та рекомендації з проведення комплексу превентивних заходів направлені головам муніципальних утворень, а також керівникам установ та організацій. Рятувальники попросили жителів регіону дотримуватись заходів безпеки і не виходити на вулицю без крайньої необхідності.

Перша лісова пожежа в регіоні виникла 5 квітня. У понеділок у Приамур'ї через посилення вітру, що збільшує ризик природних пожеж, введено режим НС.

Напередодні шквалистий вітер у сусідньому Забайкальському краї призвів до того, що лісові і степові пожежі перекинулися на житлові будинки та дачні кооперативи відразу в кількох районах регіону. Площа лісових пожеж за добу збільшилася у вісім разів - з 3 тис. до 24 тис. га. Вогонь пошкодив і повністю знищив 145 житлових будинків у 19 населених пунктах регіону, в яких проживали понад 400 осіб.