REUTERS

Невинний експеримент може закінчитися глобальною катастрофою. Вчені штату Колорадо, США, стурбовані ситуацією, що виявили в місцевому озері Теллер, яке стало місцем проживання звичайних, колись домашніх золотих рибок, повідомляє Росбалт.

Водойма, здавалося б, зовсім не пристосована до заселення золотими рибками, з невідомої причини стала не тільки місцем їх величезного скупчення, але й активного розмноження. Зараз там налічується понад 4 тис. особин цього виду. Якщо зростання чисельності рибок продовжиться з тією ж швидкістю, це може призвести до знищення багатьох інших видів тварин і зламу екосистеми озера, вважають вчені.

Читайте такожВрятувати коралові рифи допоможе риба - вчені

Відео дня

Є думка, що золоті рибки оселилися в озері Теллер три роки тому в результаті жарту, коли невідомі випустили у водойму кілька примірників. Ніхто і подумати не міг, що вони виживуть і почнуть розмножуватися. Золотим рибкам властиві хвороби, які не відомі природним водним мешканцям. Тому при виникненні інфекції інші риби можуть загинути.

Екологи пропонують осушити озеро або знищити золотих рибок за допомогою електрошоку чи хімії, щоб очистити водойму. Мертвих рибок віддадуть на поживу птахам, які перебувають у реабілітаційних розплідниках.

REUTERS
REUTERS