ko.etov.ua

Про це сказав глава Мінекології Ігор Шевченко під час підписання угоди про фінансове співробітництво, а також фінансового договору з представниками Німеччини.

«Першими будуть «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник», - сказав міністр, зазначивши, що особисто простежить за якнайшвидше спрямуванням коштів на оновлення заповідників, після того, як вони надійдуть в Україну.

Шевченко зазначив, що оновлення карпатських заповідників в рамках реалізації програми дозволить залучити більшу кількість туристів, що дасть можливість місцевому населенню розвивати бізнес.

Відео дня

Читайте такожВчені з'ясували, що відбувається з пластиковим сміттям в океані

З його думкою погодився директор Бюро KfW (Німецький державний банк) в Україні Гуннар Вельцхольц.

«Цей проект, по-перше, призначений для захисту природного різноманіття, а по-друге, це певною мірою допомога у посиленні дохідної бази населення», - сказав він.

Присутній на підписанні посол Німеччини Крістоф Вайль висловив надію, що після повної реалізації проекту значно зросте кількість туристів в Україну з Німеччини.

«Я сподіваюся, що, враховуючи розвиток природних заповідних зон в Україні, сюди вдасться залучити чимало туристів з Німеччини. Надто вже мало німців знають Україну», - сказав Вайц.

Разом з тим він підкреслив, що всі німці, які побували в Україні, повертаються назад з позитивними емоціями від перебування в ній.

Як зазначив співголова "Асоціації зелених України" Ярослав Задесенець на своїй сторінці в Facebook, посол ФРН доктор Крістоф Вайль та директор Бюро KfW в Україні Гуннар Вельцхольц заявили, що захист прекрасного природного різноманіття України повною мірою відповідає інтересам Німеччини.

Читайте такожЧерез бої на Донбасі зруйновано 5 природних заповідників

"Згідно з Угодою, гроші будуть направлені на підтримку 10 природних заповідників України. У Мінприроди України не сумніваються, що цей проект є дуже важливим для країни, оскільки німецькі гроші дозволять відтворити природні заповідники в Карпатах, а значить - допоможуть залучати більшу кількість туристів в Україні" , - заявив він.

Задесенець також висловив побоювання з приводу реалізації спільного проекту.

"Практично напевно з'являться класичні проблеми нашої країни: корупція та відсутність належного контролю за витрачанням коштів", - говорить він.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Німеччина підтвердила надання Україні гранту в розмірі 14 млн євро на реалізацію проекту «Підтримка природно-заповідних територій України». Ці кошти планується спрямувати на зміцнення національних природних парків, біосферних і природних заповідників в Карпатському регіоні України для збільшення кількості відвідувачів і туристів, посилення освітньої роботи з місцевим населенням, виконання європейських вимог щодо збереження особливо цінних тварин і рослин.

Довідка УНІАН. «Горгани» - природний заповідник в українських Карпатах. Розташований в південно-західній частині Івано-Франківської області в районі Довбушанських Горган. Заснований в 1996 році. Створений для збереження реліктової сосни кедрової європейської.

Карпатський біосферний заповідник входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Розташований у Рахівському районі Закарпатської області. До його складу входять шість окремих заповідних масивів: Чорногірський, Свидовецький, Мараморошський, Кузійський, Угольсько-Широколужанський і "Долина нарцисів". Сюди також включені ботанічні заказники державного значення "Чорна гора" і "Юліївська гора". Територія заповідника являє ландшафтну структуру і біогеографічні особливості Східних Карпат.

http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/3756-nimechchyna-nadala-ukraini-dopomohu-dlia-rozvytku-pryrodno-zapov...

Posted by Ярослав Задесенец on 16 квітня 2015 р.