Фото: УНИАН

У Москві порушено першу кримінальну справу щодо масової загибелі риби в річці внаслідок забруднення води, передає ТАСС із посиланням на правоохоронні органи.

Справа за ст. 250 КК РФ (забруднення вод) порушена 3-м відділом управління організації дізнання ГУ МВС РФ у Москві за матеріалами прокуратури.

Раніше під час круглого столу міжрегіональний природоохоронний прокурор Москви Марат Дураєв зазначив, що минулого року на території Нової Москви "стався неприємний момент зі зливом води в зоні річки Циганка та її притоки Чичеры, через що з'явилася величезна рожева пляма, що призвело до загибелі великої кількості риби".

Відео дня

У зв'язку з цим прокуратура ініціювала порушення кримінальної справи.

Читайте такожВ Японії продали майже 200-кілограмового блакитного тунця за 37 тисяч доларів

Як показала проведена прокуратурою перевірка, скидання забруднюючих речовин було здійснене невстановленими особами не пізніше 27 вересня 2014 року у річку в районі поселення Воскресенське.

За оцінкою експертів, збиток від загибелі карпів та інших риб склав 565 млн руб.

За даними Мосекомоніторинга, скидання сталося на одному з габіонних відстійників, що належать "Мосводостоку". Забруднення сталося на територіях оздоровчого комплексу "Десна", підвідомчого управління справами президента РФ.

У прокуратурі Московської області повідомили про порушення аналогічної кримінальної справи - щодо масової загибелі риби на ділянці акваторії Москви-ріки у Раменському районі Підмосков'я. Як показала перевірка, проведена за інформацією Московсько-Окського територіального управління Росриболовства, у вересні минулого року у річку було скинуто забруднюючі речовини від чого загинуло понад 140 тис. риб різних видів (судак, лящ, піскар, окунь, плотва, йорж, бичок, щука і ін). За оцінками експертів, частка загиблої риби склала 50% від загальної кількості, яка раніше жила на даній ділянці річки, розмір збитку, за оцінкою експертів Всеросійського НДІ рибного господарства та океанографії, перевищив 284 млн руб.

Нагадаємо, в грудні минулого року УНІАН повідомляв, що вилов риби в окупованому Криму впав на 60%.