REUTERS

Українські лісові господарства за період воєнних дій відправили 25 тисяч кубометрів лісу на потреби армії і населення в зоні проведення антитерористичної операції, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Зокрема, у березні лісгоспи відправили 77 куб. м пиломатеріалів, 3870 куб. м дров і 60 куб. м пиловника.

Читайте такожЕкологи вимагають від Кабміну заборонити санітарні рубки лісу в заповідниках

Відео дня

Найбільший обсяг лісопродукції надали лісгоспи Волинської, Дніпропетровської, Полтавської і Сумської областей. Допомога спрямована на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, спорудження укріплень сил АТО і для підтримки військових формувань.

Як повідомляв УНІАН, лісові господарства України в березні висадили 21,5 га лісу за запланованої площі посадки в 510 га до кінця весни.

Держагентство лісових ресурсів має намір в 2015 році здійснити посадку лісу на площі 46 тис. га, що відповідає плановим показникам минулого року.

Також агентство за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства планує в 2015 році включити в проект Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) «Консолідація лісової політики в Україні» питання реформування лісового господарства.