REUTERS

Щорічно через брак чистої води та антисанітарних умов помирає близько півмільйона новонароджених дітей, повідомляє Reuters. Як наголошується у спільній доповіді ВООЗ та благодійної організації WaterAid, понад 40% клінік у країнах, що розвиваються, не мають доступу до чистої води, пише remedium.ru.

Читайте такожВР рекомендують підтримати законопроект про держзакупівлі ліків через міжнародні організації

Фахівці підкреслюють, що смерті щоп'ятого з цих немовлят можна було б запобігти при дотриманні стандартних правил гігієни та наявності чистого води для купання новонароджених. Автори дослідження пояснили, що співробітники більше третини медустанов в країнах, що розвиваються, не миють руки з милом.

Відео дня

За словами експерта ВООЗ по санітарному стану навколишнього середовища та громадському здоров'ю Марії Нейра (Maria Neira), проведене в 54 бідних країнах дослідження показало, що в багатьох лікарнях найближчий доступ до води знаходиться на відстані 500 метрів.

Автори роботи підкреслюють, що антисанітарні умови є не тільки причиною дитячої смертності, але й стали причиною спалахів холери в Конго, Гаїті, Танзанії, Південному Судані і Малаві.