Передвиборчий лозунг Дональда Трампа / REUTERS

За даними агентства Reuters, Стейер витратив понад 140 мільйонів доларів на боротьбу зі зміною клімату та готує стратегію, яка "втягне виборців і громадян, щоб дати відсіч", після того як Трамп вступить на посаду в січні. Зокрема, Стейер має намір боротися з програмою дій Трампа щодо проведення нових проектів з буріння.

"Ми завжди були готові зробити все, що необхідно", - відповів Стейер в інтерв'ю агентству на питання, скільки грошей він готовий витратити для протистояння планам обраного президента.

Читайте такожФранція і ООН закликали Трампа дотримуватися Паризької кліматичної угоди

Відео дня

Стейер підкреслив, що не планує вести боротьбу з Трампом у судовому порядку. Він пояснив, що сфокусується на спробі уявити протилежну точку зору", а також постарається донести цю думку до громадян.

Організація Стейера NextGen Climate 15 листопада закликала адміністрацію президента США Барака Обами видати наказ про тимчасову заборону на проведення нових проектів з буріння в Атлантиці і Північному Льодовитому океанах. Білий дім поки не прокоментував цю заяву.

В ході передвиборної гонки Трамп заявляв, що необхідно переглянути Паризьку угоду по клімату, укладену в 2015 році під егідою ООН. На його думку, кроки влади США в галузі екології негативно позначилися на енергетичній галузі країни. Трамп також заявляв, що в разі обрання поверне енергетикам країни робочі місця, включаючи вугільну галузь, сланцеву видобуток.