REUTERS

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Голосування відбулося 4 жовтня у Страсбурзі, через чотири дні після того, міністри навколишнього середовища ЄС підписали документ.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав сьогоднішнє голосування «історичним».

Відео дня

Читайте такожІндія ратифікувала Паризьку угоду щодо клімату

Єврокомісар у справах енергетики Міґель Аріас Канете заявив, що тепер уряди країн ЄС мусять виконати свої обіцянки щодо зменшення викидів парникових газів.

REUTERS

Як повідомляв УНІАН, документ, який погодили майже 200 країн у грудні минулого року в Парижі, має на меті скоротити викиди парникових газів, щоб утримати зростання температур в світі на рівні нижче 2 градусів Цельсія.

Угода набере чинності на тридцятий день після того, як її ратифікують щонайменше 55 країн, які при цьому виробляють не менше, ніж 55% шкідливих викидів в атмосферу в усьому світі.

Читайте такожЄвропейський Союз дав "зелене світло" ратифікації Паризького кліматичної угоди

Нагадаємо, до сьогодні 62 держави приєдналася до Паризької угоди, в тому числі - Україна. На ці країни припадає більше 52,29% викидів парникових газів.

Новий поштовх Паризькій угоді щодо боротьби із змінами клімату дали у вересні США і Китай, ратифікувавши документ. На ці дві країни припадає 38% викидів вуглекислого газу в світі.

При цьому ще 14 країн світу, в їх числі Канада, Казахстан і Республіка Корея, обіцяли ратифікувати Паризьку угоду до кінця цього року.