REUTERS

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Індія стала 62-ою державою, що приєдналася до Паризької угоди по клімату.

"Сьогодні, приєднавшись до Паризької угоди по клімату, уряд Індії продемонстрував далекоглядність і виступив в ролі лідера. Цей історичний крок буде сприяти подальшому впевненому просуванню Індії по шляху економічного зростання та розвитку", - зазначив глава ООН Пан Гі Мун.

Відео дня

Документ, який погодили майже 200 країн у грудні минулого року в Парижі, має на меті скоротити викиди парникових газів, щоб утримати зростання температур в світі на рівні нижче 2 градусів Цельсія.

Читайте такожЄвропейський Союз дав "зелене світло" ратифікації Паризького кліматичної угоди

Угода набере чинності на тридцятий день після того, як її ратифікують щонайменше 55 країн, які при цьому виробляють не менше, ніж 55% шкідливих викидів в атмосферу в усьому світі.

Нагадаємо, до сьогодні 61 держава приєдналася до Паризької угоди, в тому числі - Україна. На ці країни припадає більше 47,79% викидів парникових газів.

На частку Індії припадає близько 4,5% глобальних викидів парникових газів.

Новий поштовх Паризькій угоді щодо боротьби із змінами клімату дали у вересні США і Китай, ратифікувавши документ. На ці дві країни припадає 38% викидів вуглекислого газу в світі.

При цьому ще 14 країн світу, в їх числі Канада, Казахстан і Республіка Корея, обіцяли ратифікувати Паризьку угоду до кінця цього року. "Враховуючи, що на них в цілому припадає 12 відсотків викидів парникових газів, можна розраховувати, що умову вступу Паризької угоди в силу буде виконано в найближчі місяці, а то й тижні", - очікують в ООН.