REUTERS

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Емісії парникових газів ростуть. Температура повітря підвищується. Наслідки зміни клімату поглиблюються. Жодна держава, ні одне суспільство не застраховані від цих наслідків, але найбільш вразливі держави відчувають їх першими і страждають в найбільшій мірі. У нас немає часу для зволікань», - заявив Пан Гі Мун, звертаючись до учасників зустрічі високого рівня.

Читайте такожВчені створили карту найбільш постраждалих від змін клімату місць на Землі

Відео дня

Паризька угода по клімату була прийнята на 21-й Конференції країн-учасниць Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату. Воно покликане прокласти шлях до низьковуглецевого і екологічно сталого майбутнього. У ньому міститься обіцянка утримати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 градусів Цельсія.

Договір був відкритий для підписання 22 квітня цього року. З тих пір свої підписи під цим документом поставили понад 180 держав. Глава ООН сказав, що до кінця цього тижня цей список поповниться до 190. Очікується, що угоду підпишуть ще ряд країн, у тому числі Киргизстан і Туркменістан.

Угода набере чинності на тридцятий день після того, як його ратифікують щонайменше 55 країн, на які припадає у сукупності, як мінімум, 55 відсотків викидів парникових газів у світі. Раніше учасниками угоди стали 29 держав, у тому числі дві країни, на які припадає найбільше викидів парникових газів - Китай і США. Сьогодні свої ратифікаційні грамоти до угоди передали представники 31 держави, в тому числі Бразилія і Білорусь. Раніше на цьому тижні учасником угоди по клімату стала Україна.