REUTERS

Про це повідомляє прес-служба ООН.

«Вперше в історії «великої двадцятки» однією з головних тем проекту підсумкового комюніке став Порядок денний в галузі сталого розвитку», - сказав Пан Гі Мун.

Глава ООН також нагадав, що досягти цілей сталого розвитку буде неможливо, якщо не вжити заходів по боротьбі з глобальним потеплінням.

Відео дня

«Боротьба зі зміною клімату і досягнення цілей сталого розвитку повинні йти рука об руку. Донести цю ідею до вас намагаюся не я, її намагаються донести вчені, економісти та експерти», - сказав генсек ООН.

Читайте такожПорошенко затвердив ратифікацію Паризької кліматичної угоди

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня президенти Китаю і США, які приїхали на саміт у Ханчжоу, передали главі ООН грамоти про ратифікацію Паризької угоди по клімату. Китай і США лідирують за обсягом викидів парникових газів - на них припадає 38% всіх емісій.

На сьогоднішній день Паризьку угоду по клімату ратифікували 26 держав. На них припадає 39% шкідливих викидів в атмосферу. Для вступу угоди в силу потрібно, щоб його ратифікували, щонайменше, 55 держав, які виробляють не менше 55% від загального обсягу парникових газів.