REUTERS

Як повідомляє прес-служба ООН, Руаяль представила сьогодні в Нью-Йорку доповідь про хід виконання Францією цілей в області захисту навколишнього середовища, про які країни світу домовилися в минулому році в Парижі.

При цьому вона звернулася до генерального секретаря ООН з проханням активізувати роботу з набуття чинності Паризької угоди по клімату.

Читайте такожУкраїна розробила концепцію з питань боротьби зі змінами клімату в рамках Паризької угоди

Відео дня

21 вересня на полях Генеральної Асамблеї ООН відбудеться зустріч країн, які вже ратифікували, так і ті, що лише планують ратифікацію цього міжнародного документа.

"Якщо ми хочемо продемонструвати людям усього світу, що розуміємо всю важливість проблеми зміни клімату, наш моральний обов'язок – забезпечити якнайшвидшу ратифікацію підписаної 22 квітня в Нью-Йорку угоди 55-ма країнами, на частку яких припадає 55 відсотків викидів вуглекислого газу", - заявила політик.

Читайте такожУкраїна підписала історичну угоду щодо клімату (фоторепортаж, відео)

Руаяль також запевнила: "Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє і сподіваюся на наш колективний розум. Ми прийняли правильні рішення, і на основі партнерських відносин і зобов'язань, прийнятих в ході Паризької конференції, ми зможемо забезпечити ратифікацію Угоди і запобігти зміні клімату".

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України ратифікувала Паризький договір з клімату 14 липня 2016 року.