REUTERS

Через загрозу повені частково було закрито метро, деякі туристичні визначні пам'ятки, зокрема, Лувр і Музей Д'орсе, - а також багато парків, кладовища, передає Бі-бі-сі. Синоптики передбачали підвищення рівня води у Сені на 6,5 м, однак у суботу він стабілізувався.

Читайте такожЕкологи прогнозують масштабні повені в Європі у найближчі десятиліттяФранцузьке міністерство навколишнього середовища повідомило, що рівень води, очевидно, досяг свого піку і починає знижуватися.

Тим не менш у французькій столиці залишається "помаранчевий рівень" метеорологічного попередження, що означає істотний вплив природних явищ на життя людей в уражених стихією районах.

Відео дня

Як повідомив прем'єр-міністр країни Мануель Вальс, внаслідок повені4 людини загинули і 42 отримали травми. Близько 17 тис. житлових будинків в Парижі і його околицях залишилися без електроенергії.

Згідно з даними страхової асоціації AFA, збитки, завдані повінню, обійдуться страховим компаніям більш ніж в 600 млн євро.

Паризькі мости залишаються закриті, по Сені припинено увесь неекстренний рух судноплавних засобів.

Виставковий центр у Великому палаці (Гран-Пале) на Єлисейських полях також не працює, як і два виставкових зали Національної бібліотеки.

Кураторам Лувру довелося перемістити близько 250 тис. творів мистецтва з цокольного сховища на вищі поверхи через загрозу затоплення.

Лувр і Музей Д'орсе будуть закриті аж до 7 червня.

Парижани традиційно перевіряють рівень води по статуї воїна, відомій просто як "Зуав", що стоїть під мостом Альма. Зараз вода доходить статуї по пояс.

Кількість опадів, що випали в травні місяціу Франції, була рекордноюз 1873 року, однак найбільша повінь, якуу пережила французька столиця, сталася в 1910 році, коли вода піднялася на 8,62 м і дійшла "Зуаву" по шию. Повінь в той рік не сходила протягом двох місяців.

Рівень води Сени в Парижі підвищувався на 7,1 м в 1955 році і на 6,18 м у 1982 році.