фото УНИАН

Про це заявили експерти Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, передає Naked Science.

Зазначаэться, що попередні одинадцять місяців також стали рекордсменами, що свідчить про загальну тенденцію підвищення температури на планеті. У цілому 2016 рік має всі шанси встановити абсолютний температурний рекорд. У NASA ймовірність цього оцінюють в 99%.

Читайте такожНіч на 1 квітня у Києві виявилась найтеплішою з 1881 року

Відео дня

Варто сказати, що це явище може мати далекосяжні наслідки. Так, посуха, з якою зіткнулися Кіпр, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Сирія і Туреччина в 1998-2012 роках, стала найсильнішою за останні 900 років. Багато фахівців попереджають, що в майбутньому зміна клімату призведе до затоплення багатьох прибережних регіонів, унаслідок цього мільйонам людей доведеться шукати кращого життя на інших територіях.

Висловлювалися різні гіпотези про причини глобального потепління. Зараз домінуючим є припущення про те, що це пов'язано зі збільшенням концентрації парникових газів, що, у свою чергу, викликане діяльністю людини.

Раніше в NASA повідомили, що в 2015 році температура на Землі була найвищою за всю історію метеоспостережень - з 1880-го.