Середа,
27 липня 2016

Наші спільноти

У 2050 році доступність їжі скоротиться на третину - вчені

Найбільше від цього постраждають країни з низьким або середнім рівнем доходу.

hellokitchen.ru
До 2050 року доступність їжі скоротиться на третину / hellokitchen.ru

Вчені вважають, що якщо не вживати необхідних заходів, зміни клімату спричинять загибель понад 500 тис. осіб в 2050 році. Серед причин - зміни в раціоні харчування – зокрема, низький рівень споживання фруктів і овочів і зниження ваги тіла. Про це з посиланням на Science Daily пише видання Naked Science.

Вчені створили карту найбільш постраждалих від змін клімату місць на Землі

Вчені з Оксфордського університету у Великобританії вперше простежили вплив глобального потепління на харчування і вагу тіла людини. Вони також підрахували число смертей, які будуть викликані цими змінами у 155 країнах в 2050 році.

За результатами дослідження, через недоїдання і недостатнє споживання фруктів і овочів в 2050 році помруть близько 529 тис. осіб.

В Антарктиді встановлять першу платформу для спостереження за станом озонового шару

Вчені підкреслюють, що якщо не будуть вжиті заходи щодо скорочення глобальних викидів, доступність їжі до 2050 року скоротиться приблизно на третину. Це призведе до середнього зниження доступності їжі на одну людину на 3,2% (99 кКал на день), фруктів та овочів на 4% (14,9 грама на день), а також приблизно на 0,7% (0,5 грама на день) знизиться споживання червоного м'яса.

Згідно з отриманими результатами, майже три чверті всіх випадків смерті, пов'язаних з кліматом, припаде на Китай (248 тис.) і Індію (136 тис.). Крім того, наслідки глобального потепління торкнуться Греції (124 смерті на мільйон чоловік) та Італії (89 смертей на мільйон осіб).

Читайте також

Екологія

loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку