Death Valley National Park

На заході штату Каліфорнія в лютому вперше за останнє десятиліття зацвіла так звана Долина Смерті - міжгірна западина в районі пустелі Мохаве і Великого Басейну на південний схід від гірського хребта Сьєрра-Невада. Про це пише National Geographic.

Читайте такожПустеля Кизилкум несподівано вкрилася снігом

На сторінці національного парку "Долина Смерті" сказано, що зараз серед місцевих скель і пісків можна побачити різні види Фацелій (Phacelia), Айстрових (Asteraceae), Кіпрейних (Onagraceae) та інших квітів, здатних виживати в таких незвичайних умовах.

Бурхливе цвітіння викликане проливними дощами, які випали в долині восени минулого року. Вода напоїла висохлу землю, а навесні зі збільшенням світлового дня почався бурхливий ріст рослин.

Середня максимальна температура в липні тут досягає +46 °C, опускаючись вночі до +31 °C. Найпрохолодніший час — із кінця листопада по лютий (+5...+20 °C). В цей період в Долині йдуть дощі і бувають невеликі заморозки. 10 липня 1913 року тут був поставлений світовий температурний рекорд: +56,7 ºC.

Безліч пустель на Землі час від часу покриваються квітами: вітер заносить у грунт насіння, яке чекає опадів та інших сприятливих погодних умов. Нещодавно заквітла посушлива пустеля Атакама в Чилі, при чому вдруге за рік.