focusingonwildlife.com

Такі результати показало дослідження, опубліковане в Antarctic Science Journal, передає Бі-бі-сі. Айсберг B09B загальною площею близько 100 кв км сів на мілину в морі Співдружності в грудні 2010 року. В результаті він перекрив дорогу до місць харчування для цілої колонії пінгвінів. Їм доводиться проходити приблизно 60 км у пошуках їжі.

Читайте такожНестача їжі змушує пінгвінів з Аргентини плисти до берегів Бразилії - біологи

Раніше земля тут не була покрита кригою, що дуже підходило для проживання пінгвінів.

Відео дня

Занадто тривалі пошуки харчування змінюють шлюбну поведінку пінгвінів. Молоді особини часто помирають від голоду, багато пінгвіни залишають яйця. Берег фактично заповнений останками померлих птахів і шкаралупою.

У лютому 2011 року чисельність популяції пінгвінів на мисі Денісон, що знаходиться в морі Співдружності, становила 160 тис. Зараз там залишилося близько 10 тис. живих пінгвінів.

Якщо айсберг не переміститься на інше місце, в найближчі 20 років популяція пінгвінів на мисі зникне, попереджають вчені.

Зростання льодовиків в Антарктиді, на думку вчених, негативно впливає на пінгвінів в регіоні в цілому. Через зміну місцевих кліматичних умов в Антарктиді крижаний покрив збільшується, на відміну від Арктики, де він скорочується.