REUTERS

Дослідники повідомили, що з 1900 року температура повітря в Арктиці досягла найвищих показників. З жовтня 2014 року по вересень 2015 року температура виявилася на 1,3 градуси Цельсія вище середніх показників.

Відповідно до щорічної доповіді Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA), за останні 115 років температура повітря в Арктиці стала найвищою, передає Naked Science.

Подібні аномалії (температура перевищила середньорічний показник на 1,3 градуса Цельсія) останнього разу спостерігалися в 1900 році.

Відео дня

Читайте такожВчені звинуватили в таненні Арктики темні частинки органічного пилу з Азії

Вчений Рік Спинред підкреслив, що глобальне потепління в Арктиці відбувається вдвічі швидше, ніж в усьому іншому світі. У підсумку це впливає і на весь світовий клімат. Він також уточнив, що з початку XX століття середня річна температура збільшилася на 3 градуси Цельсія.

Одночасно з цим триває процес танення льодовиків. На території Гренландії у 2015 році вперше з 2012 року оголилася до половини своєї території. Зміна клімату сприяє міграції моржів і арктичних риб, які освоюють нові для себе території.

Нагадаємо, раніше вчені також повідомили про пов'язаний з глобальним потеплінням, таненням льодовиків Евересту – за останні 40 років їх площа скоротилася на 28 %.