Фото УНИАН

Про це повідомив голова конференції, міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, передає ТАСС. "$100 млрд - це відправна точка", - пояснив політик.

Читайте такожСвітовий банк: через потепління зросте число бідних Як очікується, найближчим часом документ буде переданий делегаціям 195 країн-учасниць Паризької конференції для заключного розгляду.

Також проект підсумкової угоди передбачає обмеження зростання середньої температури на планеті до 2 градусів Цельсія до 2100 року, зазначив Лоран Фабіус. "Мета - стримати глобальне потепління значно нижче за позначку в 2 градуси за Цельсієм, і, можливо, обмежити його лише 1,5 градуса", - сказав він. "Це збалансований текст, який носить юридично зобов'язуючий характер", - пояснив Лоран Фабіус.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, кліматична конференція почалася в Парижі 30 листопада.  Її основна мета - ухвалити довгостроковий план дій для запобігання змінам клімату, спровокованих діяльністю людства. План буде діяти до 2020 року і замінить ухвалений у 1997 році Кіотський протокол.