На животноводство приходится 15% мировых выбросов углекислого газа / Фото УНИАН

Конференція ООН з питань кліматичних змін, що проходить в Парижі, знову привернула міжнародну увагу до проблеми глобального потепління.

На тваринництво припадає 15% світових викидів вуглекислого газу, що приблизно дорівнює викидам всіх автомобілів, поїздів, кораблів та літаків на планеті, передає Русская служба Би-би-си.

Новий звіт лондонського Королівського інституту міжнародних відносин "Мінливий клімат, мінливі дієти: шляхи до скорочення споживання м'яса" стверджує, що без спільних зусиль з подолання надмірного споживання м'яса буде неможливо запобігти глобальне потепління на 2ºC.

Відео дня

Читайте такожЗміни клімату позначилися на Фінляндії: середня температура підвищилася більш ніж на 2 градуси

Один з найвищих рівнів споживання м'яса – у Сполучених Штатах, де на людину припадає приблизно 250 г м'яса на день. Це майже в чотири рази вище рівня споживання м'яса, визнаного експертами здоровим. Європа і основні країни–виробники м'яса Південної Америки лише трохи відстають від США. На іншому кінці шкали знаходяться індійці, що споживають в середньому менше 10 г м'яса в день.

Тим часом в країнах, що розвиваються, по мірі зростання рівня життя споживання м'яса стрімко зростає. Якщо цей процес не контролювати, дієта, яка змінюється, в сукупності із зростанням населення країн до 2050 року призведе до зростання споживання м'яса в світі на 70%.