Ледники западной Антарктиды за последние десять лет стали таять на 70 процентов быстрее  / snegidhi.com

Про це йдеться в доповіді неурядової дослідницької організації Carbon Tracker Initiative, передає Газета.ru з посиланням на Bloomberg.

Однак подібні втрати очікують енергетичний сектор лише в тому випадку, якщо учасники кліматичного саміту ООН у Парижі досягнуть домовленості обмежити зростання температури на планеті 2°C.

Читайте такожГлобальне потепління занурить Землю у туман і накриє її смогом - вчені

Відео дня

Експерти організації зазначають, що незабаром світу не потрібні будуть нові вугільні шахти, попит на нафту досягне піку в 2020 році, а попит на газ розчарує очікування індустрії.

За оцінками дослідницької організації, абсолютним лідером з інвестицій у безперспективні у майбутньому проекти стануть США, де подібні проекти вкладено близько $412 млрд, на другому місці - Канада — $220 млрд, третє місце дісталося Китаю — $179 млрд. В антитоп-5 також входять Росія — $147 млрд і Австралія — $103 млрд.

Раніше УНІАН повідомляв, що через природні катастрофи за 20 років країни втратили близько $6 трлн. При цьому зазначалося, що фінансові втрати держав через катастрофи значні, проте в більшості випадків реальні цифри замовчуються.