REUTERS

Найбільш "важкими" місяцями будуть червень, липень і серпень, коли кількість опадів буде падати до 40%, передає Naked Science.

"Наші моделі показують, що концентрація і поширення майже всіх типів аерозолів помітно зросте у міру зростання глобальних температур. Це включає як природні аерозолі на основі частинок пилу і морської солі, так і антропогенні аерозолі, що зростають завдяки краплям сірчаної кислоти, попелу і органічних частинок", – заявив керівник дослідження кліматолог Роберт Аллен з університету Каліфорнії у Ріверсайді.

За словами дослідників, зростання концентрації аерозолів призведе до глобальної "ковдри" з туману і смогу, а також викличе зміну океанічних течій, рухів вітрів й інших важливих кліматичних процесів.

Відео дня

Читайте такожЧерез глобальне потепління мегаполіси можуть піти під воду (інтерактивна мапа)

Найбільше смогу і туману буде спостерігатися у літні місяці – червень, липень, серпень, коли рівень опадів над сушею часом буде падати на 40%. Однак у цих кліматичних змін все ж буде один позитивний ефект, зазначають вчені. Зростання частки аерозолів у верхніх шарах атмосфери буде сповільнювати глобальне потепління, оскільки частинки сажі і краплі рідин розсіюють і відбивають у космос частину сонячних променів.

Раніше Британська метеослужба (Met Office) заявила, що в період із січня по вересень 2015 року середньодобова температура перевищила середні показники XIX століття (1850-1900 роки) на 1,02°C.