REUTERS

Метеорологи очікують, що середні температури продовжать підвищуватися протягом року через Ель-Ніньо – фази коливань температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, при якій область нагрітих вод зміщується на схід. Про це пише Лента.ру з посиланням на The New York Times.

Дослідники констатують, що на планеті відбулося підвищення температури на 1°C. Остаточно відповісти на це питання можна буде, коли Всесвітня метеорологічна організація випустить свій звіт, який буде враховувати більшу кількість даних, в тому числі, одержаних від НАСА. Передбачається, що звіт вийде протягом листопада.

Читайте такожТанення вічної мерзлоти може завдати шкоди людству в десятки трильйонів доларів - кліматологи

Відео дня

Вчені стверджують, що підвищення середньої температури на 2°C призведе до незворотних для людства наслідків. При цьому підвищення середньорічних температур на 1°C є важливим індикатором антпрогогенної зміни клімату планети.

Як повідомляв УНІАН, щонайменше 100 мільйонів людей можуть опинитися за межею бідності до 2030 року, якщо міжнародне співтовариство не буде намагатися активно зменшувати наслідки глобальної зміни клімату.

Читайте такожКліматологи визначили самий жаркий рік за всю історію спостережень

Відзначається, що глобальне потепління може призвести до поширення хвороб і завдати шкоди врожаю. Світовий банк також зазначає, що бідне населення вже потерпає від наслідків глобального потепління через засухи і повені, оскільки є в цілому більш залежними від сільського господарства.