REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол Франції в Україні Ізабель Дюмон сказала на прес-конференції у Києві.

Посол поінформувала, що з 30 листопада по 11 грудня у Парижі відбудеться захід, присвячений 21-й Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (КС 21).

Читайте такожУ найсухішій пустелі на Землі розпустилися рожеві квіти (фото)

Відео дня

Як зазначила дипломат, цей захід повинен стати ключовим моментом для майбутнього усієї планети.

"Завдання Паризької конференції є чітким і зрозумілим - не допустити підвищення температури на планеті на більш як 2% і стримати порушення клімату, яке становить загрозу для наших суспільств, шляхом підписання універсальної угоди, обов'язкової для всіх сторін", - сказала Дюмон.

За її словами, Франція сподівається, що 196 країн підпишуть угоду, яка створить умови для переходу економік на обмежене використання вуглецю. "Франція мобілізувала усі сили задля успішного проведення Паризької конференції", - заявила посол.

Водночас, директор Департаменту кліматичної політики Міністерства екології та природних ресурсів України Владислав Вежнін наголосив на необхідності розробки плану людського існування з 2030 по 2050 рік. У цьому зв'язку він сказав, що необхідно домовитися про заходи і зобов'язання всіх країн, щоб не допустити глобального підвищення температури більш як на 2% до 2100 року.

Разом з тим, заявив Вежнін, "все, що залежить від нашої країни у боротьбі із змінами клімату, я думаю, що буде виконано у повному обсязі".