REUTERS

Від 20 до 31 млн осіб у США живуть на територіях, які опиняться під водою, якщо не відбудеться істотного скорочення викидів парникових газів. До такого висновку прийшли вчені, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на Reuters.

Читайте такожГлобальне потепління прискорюється: птахи та тварини мігрують на крайню Північ

Такий сценарій можливий, якщо до кінця століття середня глобальна температура підвищиться на 3,3 градуси порівняно з доіндустріальними рівнями, говорить провідний автор дослідження Бенджамін Штраусс.

Відео дня

Вчені побоюються, що в результаті підвищення температури на планеті льодовикові щити Антарктиди та інших регіонів будуть танути, що призведе до значного підвищення рівня моря.

"Особливо, я б не став купувати нерухомість на півдні Флориди", – заявив Бенджамін Штраусс.

Узбережжя Каліфорнії, Нью-Йорк і інші міста на східному узбережжі США також серйозно постраждають, якщо викиди вуглекислого газу не будуть кардинально скорочені, каже вчений.

Щоб відвести загрозу, скорочення викидів повинні бути більш серйозними, ніж ті зобов'язання США і понад 145 інших країн, які передбачається зафіксувати в грудневій угоді ООН з боротьби зі змінами клімату.

"Від наших дій сьогодні буде залежати рівень моря завтра", – говорить Бенджамін Штраусс, що представляє наукову організацію Climate Central. "Ми можемо діяти, а можемо тягнути і залишити спадщину у вигляді безповоротного підвищення рівня моря, яке загрожує зруйнувати деякі з найвідоміших міст-символів країни", – стверджує він.

У дослідженні вчених не розглядався вплив підвищення рівня моря на міста в інших країнах.