REUTERS

Про це заявив Володимир Катцов, директор Головної геофізичної обсерваторії Росгідромету, повідомляє РИА Новости.

"Так, ці проблеми і клімат певною мірою взаємопов'язані. Ми вже знаємо, що зміни клімату вже призводять до ще поки не помітних, але вже існуючих регіональних конфліктів, знаємо, що перспективи для багатьох регіонів Землі справді загрозливих. Перспектива появи кліматичних мігрантів цілком реальна", - заявив Катцов, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу Міжурядової групи експертів по зміні клімату (IPCC) в Москві.

Читайте такожНаступні два роки стануть рекордно спекотним - вчені

Відео дня

Приводом для таких міграцій і конфліктів можуть бути різні екстремальні погодні явища — наприклад, повені чи посухи, які позбавлять жителів регіонів доступу до життєво необхідних благ і ресурсів.

"Ми не можемо говорити так, що зміни клімату безпосередньо викликали той чи інший конфлікт або породили масову міграцію, але ми можемо міркувати про те, посилив він їх чи ні. В нашому наступному оціночному звіті ми приділимо особливу увагу таким ситуаціям, як війна в Сирії та її можливий зв'язок з кліматом, і спробуємо зрозуміти, наскільки сильно клімат впливає на ці соціоекономічні феномени", — додав Джонатан Лінн (Jonathan Lynn), глава Департаменту по зв'язках з пресою при IPCC.