REUTERS

Про це повідомляють РИА Новости.

"Немає більшої загрози для нашого майбутнього і майбутніх поколінь, ніж зміна клімату, — сказав Обама, виступаючи в Білому домі. — Якщо ми не зробимо все правильно, може бути, ми не зможемо звернути ситуацію назад, не зможемо пристосуватися".

"Ми можемо діяти", — додав він, вказавши на ріст відновлюваних джерел енергії та інші заходи по скороченню викидів. Так, за останнє десятиріччя США скоротили викиди більше, ніж яка-небудь країна, незважаючи на зростання економіки, додав президент. "Але наука говорить, що нам потрібно робити більше", — сказав Обама.

Відео дня

Читайте такожПапа Римський назвав винних у погіршенні клімату

Промова президента присвячена фінальної редакції правил щодо скорочення викидів, про які адміністрація оголосила в понеділок. Зокрема, передбачається скоротити викиди електростанцій на 32% до 2030 року.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Барак Обама готується виступити з новими пропозиціями щодо радикального скорочення викидів парникових газів в США. План "Чиста енергія" ставить метою скорочення викидів парникових газів американськими електростанціями майже на третину протягом наступних 15 років.