REUTERS

Аномальна сезонна спека, що триває вже п'ять місяців замість звичайних двох, може призвести не тільки до нестачі води для зрошення рисових полів, але й до нестачі води в самому Бангкоку, йдеться в заяві Муніципального управління водного господарства столиці Таїланду, опублікованому в середу на інтернет-сайті мерії Бангкока, передає РИА Новости.

Запасів води в системі міського водопроводу Бангкока вистачить на місяць, якщо дощі випадатимуть в центральному регіоні Таїланду так само рідко, як це відбувається зараз, йдеться в заяві.

На цей випадок управління водного господарства готується до буріння артезіанських свердловин у межах міста, йдеться в документі.

Відео дня

Читайте такожУ Німеччині зафіксовано рекордну за 130 років спеку

"Ми не допустимо серйозної нестачі води. Насправді, ризик високий, тільки якщо в найближчі тижні не буде дощів, а прогнози говорять про те, що дощі будуть", — говорить начальник управління водного господарства Бангкока Тханасак Ваттханатхани, слова якого вказано в заяві.

Аномальна спека, що затягнула спекотний сезон майже на п'ять місяців замість звичайних двох з половиною, цього року в Таїланді призвела до пересихання основних іригаційних водосховищ і критичної нестачі води для зрошення рисових полів. Багатьом фермерським господарствам довелося перенести висадку рисових саджанців на більш сприятливий час за вказівкою уряду, однак пізня висадка загрожує втратою значної частини другого, найбільш щедрого року, урожаю рису.

Читайте такожКількість жертв аномально сильної спеки в Пакистані вже перевищила 1,3 тисячі осіб

У центральному Таїланді денна температура в липні тримається на рівні 36 — 37 градусів, на 4 — 5 градусів вище звичайної липневої температури. Незважаючи на кілька сильних злив наприкінці червня, кількість опадів також знаходиться на рівні значно меншому за звичайний для цього періоду.