REUTERS

Стовпчики термометрів піднялися до 40,3 градусів. Попередній рекорд був встановлений в 2003 році - 40,2 градуси, повідомляє DT.UA з посиланням на агентство DPA. Відзначається, що в спробах "охолодитися" у Німеччині загинули12 людей: вони потонули в озерах, ставках, річках і басейнах.

Читайте такожУ Німеччині від аномальної спеки тріскається бетон на автобанах (фото)

Разом з тим до вечора неділі спека спала. На зміну їй почався шморм зі зливами, градом і вітром швидкістю від 90 до 100 км/год, повідомив представник метеослужби. В результаті відзначаються незначні руйнування. Також не менше двох людей постраждали від ударів блискавок.

Як повідомлялося раніше, сильна спека прийшла в низку європейських країн. Зокрема, Португалія та Іспанія оголосили про підвищений рівень небезпеки через спеку. У Франції, Італії, Бельгії та Нідерландах також спостерігається аномальна спека. У Парижі зареєстрували температуру повітря на рівні +40С. Це нагадало про хвилю спеки 2003 року, в результаті якої загинуло 15 тис. осіб. У Великобританії 1 липня зафіксували рекордні +34С – цей день став найспекотнішим за останні 9 років.