veda.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив голова Мінагропроду Олексій Павленко.

«Якщо погода буде і далі спекотна, ми очікуємо проблеми з пожежами на полях, яка є не менш небезпечними, ніж, наприклад, пожежі в містах», - сказав Павленко.

Читайте такожУ Київській області у восьми місцях продовжують горіти торфовища

Відео дня

За його словами, для мінімізації ризиків, пов'язаних з можливістю виникнення пожеж, Мінагропрод спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і Держлісагентством провів селекторну нараду з регіонами.

Водночас, як уточнили в прес-службі Мінагропроду, в ході наради міністр доручив оперативно інформувати органи місцевої влади та територіальні органи ДСНС про пожежі в лісах, а також провести комплексні навчання з участю територіальних органів Держлісагентства, ДСНС та облдержадміністрацій.

У Мінагропроді також підкреслили, що за даними Укргідрометцентру, 15-17 червня у східній та південній частині України, а також Дніпропетровській, Полтавській і Кіровоградській областях утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. В цілому ж, синоптики прогнозують спекотне і сухе літо.

Як повідомлялося, за даними ДСНС стоном на червень, з початку 2015 року кількість пожеж у природних екосистемах України зросла на 29% у порівнянні з минулим роком. Зокрема, значно зросла кількість пожеж в лісових масивах і на торфовищах. За словами глави ДСНС Миколи Чечоткіна, головними причинами невтішної статистики є випалювання сухої рослинності, порушення правил пожежної безпеки і недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт і відвідування лісових масивів.