REUTERS

Двоє жителів філіппінській провінції Кагаян стали першими жертвами супертайфуну "Додонг" (за міжнародною класифікацією — "Ноул").

Як пише РИА Новости, про це заявила Національна рада з управління в надзвичайних ситуаціях (NDRRMC).

"Ми рішуче рекомендуємо здійснити превентивну евакуацію, оскільки очікуємо накладення один на одного цілої низки чинників: високого припливу, сильних дощів у горах, імовірного штормового нагону хвилі й сильних вітрів", — зазначив голова ради Александер Пама.

Відео дня

За даними філіппінських метеорологів, тайфун у неділю ввечері почав проходження через територію Філіппін із провінції Кагаян на півночі головного острова країни Лусон. Після зіткнення з сушею він дещо ослаб і зараз несе з собою вітри швидкістю 160 кілометрів на годину з поривами до 195 кілометрів на годину, рухаючись на північний захід зі швидкістю 19 кілометрів на годину, йдеться в останньому зведенні NDRRMC.

Читайте такожУ Техасі через торнадо загинула людинаУ столиці Кагаян відключено електрику, очікується, що сильні дощі в радіусі ста кілометрів від "ока" тайфуну призведуть до зсувів і повеней, заявила рада. На цей момент превентивно евакуйовано майже 3,5 тисячі філіппінців, які проживають у прибережних районах провінцій Ісабела і Кагаян.