Стиральная машина / yirego.com

Нова пральна машинка, що не вимагає електроживлення від стандартної мережі, підкорила користувачів Інтернету. Хітом ще до початку офіційних продажів і навіть масового виробництва, стала компактна пральна машина Drumi від канадської компанії Yirego, пишуть Вести.

Як вважають автори проекту, вона призначена для любителів кемпінгів, для тих, хто хоче зробити свій внесок в порятунок світу від парникових газів, і тих, кому просто зручніше скористатися невеликою машинкою, розміри якої досягають усього 56 сантиметрів.

Читайте такожУ Києві на Софіївській площі продемонстрували джерела альтернативної енергії (відео)

За словами розробників, витрати води і прального порошку в їх машині будуть скорочені на 80% у порівнянні зі стандартними. Працює вона при натисканні ногою на спеціальну педаль, яка розкручує барабан.

Місткість міні-машинки становить 6-7 речей за раз, прання триває з розрахунку 1-3 хвилини на цикл, полоскання 1-2 хвилини. Тривалість залежить від розміру речей і кількості води, що вливається (до 5 літрів). При цьому вода для прання і вода для полоскання заливається в Drumi окремо.

Процес прання відбувається так: спочатку необхідно підняти кришку барабана, завантажити білизну і залити воду. Потім додати порошок і закрити машинку. Після цього треба натискати на педаль протягом 2 хвилин. Потім, натиснувши кнопку, потрібно злити воду з піною, додати чисту для полоскання і знову натискати на педаль. Вже після зливу води необхідно додатково "покрутити" білизну, щоб віджати залишок вологи.

Читайте такожУ Києві проходить екологічний Форум "Довкілля для України"

Машинка викликала такий ажіотаж серед інтернет-користувачів, що сайт компанії не витримав напливу відвідувачів. Нещодавно на сайті з'явилося повідомлення про те, що через несподівано високий попит на новий продукт виникли проблеми з оплатою.

Зазначимо, що до 29 червня 2015 року, поки не стартує краудфандингова кампанія зі збору коштів на масове виробництво, вартість однієї машинки складе $129. Ще $40 доведеться сплатити за доставку апарату до США та Канади. Перші покупці отримають дружню екології Drumi в липні 2016 року.

Відео YiREGO YiREGO