REUTERS

Про це повідомляє Дождь з посиланням на Reuters.

Детальний план скорочення споживання буде представлений пізніше, проте вже відомо, що обмеження торкнуться, в тому числі, звичайних громадян і підприємств найбільш населеного штату США.

Читайте такожВчені розповіли про клімат в майбутньому: Землю чекають часті посухи і снігопади

Відео дня

«Ми зараз стоїмо на сухій землі, а повинні стояти на півтораметровому шарі снігу», - заявив Браун. За його словами, нормування споживання води дозволить врятувати майже два кубічних кілометра грунту за дев'ять місяців.

«Вивільнені» ресурси прісної води влада штату планує залишити недоторканими в природі або направити на зрошення проблемних ділянок. Місцеві фермери вже знають про обмеження на використання води в сільському господарстві, і нові обмеження їх стосуватися не будуть.

Наголошується, що в березні звичайним жителям штату вже заборонили поливати газони перед будинками в межах двох діб до і після дощу, а ресторанам рекомендували подавати воду лише за спеціальним запитом відвідувача.

Аномальна посуха в Каліфорнії триває вже четвертий рік, і в тій чи іншій мірі торкнулася все населення штату. Такі жорсткі обмежувальні заходи вже розглядалися владою штату в 70-і роки, однак тоді рішення про їх застосування прийнято не було.