Ялинки подрібнюють і використовують для опалення / Дніпровська міськрада

У Дніпрі знайшли корисне застосування ялинкам, які викидають містяни. Про це розповів заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, повідомляє прес-служба міськради.

Читайте такожУ Дніпрі електронний квиток може запрацювати вже восени

Відзначається, що програму з утилізації ялинок у Дніпрі випробували ще минулого року. Цієї зими її запустили на повну потужність. Такий спосіб значно ефективніший, адже вивозити ялинки на смітник незручно – дерева, хоч важать відносно небагато, займають багато місця в машинах

Відео дня

"Ялинки перемелюють, і після цього ми розвозимо їх на комунальні підприємства, які мають котельне обладнання та спалюють ці тріски. Тобто всі ці ялинки використовуються для опалення наших комунальних підприємств", – пояснив Михайло Лисенко. 

Наразі в місті працює 8 бригад із технікою. Цьогоріч додатково закупили 6 дробарок, які здатні за лічені секунди перетворити хвойні дерева на друзки. Уже наступного року мерія планує придбати ще низку спецмашин. Розглядають також варіанти купівлі техніки, яка не тільки подрібнюватиме деревину, а й складатиме її в брикети.

"Опалювати приміщення залишками від ялинок здатні, зокрема, котельні комунальних підприємств «Дніпроводоканал», «УРЕА» та «Зеленбуд». Такого палива підприємствам вистачає в середньому на 3 місяці", - додали у міськраді.