Вітрова електростанція матиме потужність 20,7 мВ, там буде працювати шість вітряних турбін / flickr.com/photos/statoilasa

Електростанція «Старий Самбір-2» стане вже другою, збудованою у цьому регіоні. Вартість інвестицій, які планують залучити до проекту, становить 34 мільйони євро, пише Zaxid.net.

Читайте також"Укрбуд" завершив будівництво огороджувального контуру для нового саркофага на ЧАЕС (фото)

Як зазначається, сьогодні, 3 листопада, під час Міжнародного економічного форуму у Львові ТзОВ «Карпатський вітер», ЄБРР та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) підписали кредитний договір, інформує департамент економічної політики Львівської ОДА.

Відео дня

Вітрова електростанція матиме потужність 20,7 мВ, там буде працювати шість вітряних турбін.

На сайті ЄБРР уточнили, що фінансування, яке надає Банк у загальній сумі 23,1 млн євро, складається з 8,6 млн євро від ЄБРР, 4 млн євро ― від Фонду чистих технологій (CTF), кредит у 5,5 млн євро від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються (IFU) і кредит в 5 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Як відомо, першу вітроелектростанцію у Старому Самборі потужністю 6,6 МВт відкрили у лютому 2015 року. Ще одну планують збудувати на Дрогобиччині у 2017 році.