REUTERS

Про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак сказав в інтерв'ю виданню "Bloomberg", передає прес-служба міністерства.

"У нас є лінії електропередач високої напруги, які раніше використовувалися для атомних станцій, територія і люди, підготовлені для роботи на електростанціях", - розповів Семерак.

Міністр повідомив, що дві інвестиційні компанії з США та чотири канадські енергетичні компанії висловили свій інтерес до Чорнобильського сонячного комплексу.

Відео дня

Читайте такожВ ЄС збільшують частку джерел відновлювальної енергії

"Європейський банк реконструкції і розвитку також розглядає можливість фінансування, хоча наразі переговори знаходяться на ранній стадії", - зазначив Семерак.

Міністр також впевнений, що перехід до сонячної енергії в Чорнобильській зоні допоможе Україні наблизитися до Європейського Союзу і вплинути на громадську думку жителів в зонах конфлікту біля російського кордону.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні хочуть створити лабораторії та об'єкти альтернативної енергетики

"У нас визначені пріоритети, що відповідають європейським, а це означає, що ми намагаємося запровадити найкращі стандарти щодо збереження навколишнього середовища і впровадити екологічно чисту енергетику. Ми хочемо бути успішною країною і маємо показати людям в зоні конфлікту, що життя в Україні краще і комфортніше", - зазначив Семерак.

Як повідомляв УНІАН, на думку міністра екології Остапа Семерака, Україна отримала можливість для розвитку відновлювальної енергетики, підписавши Паризьку кліматичну угоду.