отопление / blog.fontanka.ru

Про це в ході спільної прес-конференції з федеральним міністром навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів ФРН Барбарою Хендрікс заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

Читайте такожПерші два місяці 2016 року встановили нові температурні рекорди на Землі

«Ринок енергоефективності - це близько 40 млрд євро і 100 тис. нових робочих місць. Це додатковий розвиток ринку будівельних матеріалів і можливість вдвічі скоротити споживання газу на індивідуальне опалення та опалення багатоквартирних житлових будинків», - сказав Зубко.

Відео дня

У свою чергу Барбара Хендрікс зазначила, що такий значний потенційний обсяг коштів можна освоїти приблизно за 10-15 років. «Але це дозволить громадянам України отримати нові технології, але також навчитися по-новому звертатися з енергією», - зазначила міністр.

Як повідомляв УНІАН, у лютому поточного року Європейський банк реконструкції і розвитку розробив спеціальну програму енергозбереження IQ energy, яка допоможе українцям підвищити енергоефективність їх будинків із збереженням рівня комфорту при зниженні споживання енергоресурсів. За інформацією Банку, програма IQ energy грунтується на найкращому досвіді енергозбереження, апробованому в 22 країнах світу.

Кабінет міністрів України також у лютому затвердив виділення 893,85 млн грн на продовження реалізації урядової програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію і заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі України на 2016 рік.