Солнечная электростанция

Як передає SolarPanels, ізраїльські військові не побажали залишатися в стороні від енергетичної революції, а тому ухвалили рішення замінити всі свої дизельні генератори на сонячні батареї, які будуть постачати енергію баз по всій країні.

За попередніми даними, ЦАХАЛ в найближчі два десятиліття перейде на виробництво майже всієї необхідної електроенергії від сонця. Згідно з інформацією ізраїльського сайту ВВС, Інститут Ізраїлю, заручившись перевагами, обіцяними державною програмою, розширив свої можливості в сфері відновлюваних джерел енергії за останні роки.

"Ініціатива уряду створила великий ринок для постачальників обладнання, що обслуговують тих, хто досліджує нові можливості енергетичної технології. Фінансовий стимул спонукав нас зосередити увагу на цій галузі", - повідомили військові.

Відео дня

За словами службовців, вони досягли значного прогресу, але все ще не вичерпали свої здібності повною мірою.

"Нам ще належить дізнатися про те, як використовувати сонячну енергію, а також розробити метод її зберігання. Ми не можемо покладатися лише на прямі сонячні промені, адже невідповідний час доби або навіть погана погода паралізують діяльність. На жаль, сонячне світло не доступне для нас цілу добу", - кажуть військові.

В той час як перехід на сонячну енергії піде на користь армії у фінансовому плані через зниження витрат, це також допоможе знизити рівень забруднення навколишнього середовища в країні в цілому. У січні військові оголосили про те, що знаходяться в процесі реалізації плану з установки мільйона квадратних футів сонячних панелей для виробництва електроенергії на базах ВПС Ізраїлю.

"Ще в 2014 році ми почали реалізацію пілотного проекту для вивчення альтернативних джерел енергії, з акцентом на сонячній енергії. Сьогодні проект набирає обертів", - розповів командир Сухопутних військ Ізраїлю.

Однак не тільки військові відчули перевагу використання енергії Сонця. Жителі сектора Газа бачать в даному джерелі енергії не тільки альтернативу, але і вихід з енергетичної кризи в цілому. Перебої у постачанні електрики тут часто складають до 12 годин.

"Нам потрібна сонячна енергія і для того, щоб забезпечувати, до прикладу, пологові будинки. Якщо інкубатор, в якому знаходиться новонароджений малюк, лише на хвилину залишиться без харчування, дитина може померти", - кажуть медики.

Проблему з перебоями можна вирішити за рахунок сонячної енергії, виробленої за допомогою панелей, встановлених в прибережній частині. Причому витрати на запуск виробництва сонячної енергії, які включають в себе покупку і установку панелей і перетворювачів, а також акумулятори, повинні окупитися в майбутньому.