У Франції запрацювала найбільша в Європі сонячна електростанція / ecotown.com.ua

У південній частині департаменту Жиронда у Франції запрацювала найбільша у Європі сонячна електростанція. Про це повідомляє Еcotown.

Читайте такожНорвезька Statoil до 2017 року збудує першу в світі плавучу вітроелектростанцію (фото, відео)

СЕС потужністю 300 МВт буде виробляти дешевшу, ніж нові АЕС електроенергію, ввела в експлуатацію французька енергетична група Neoen, якій проект обійшовся у 360 млн євро.

Відео дня

Передбачається, що побудована на ділянці площею 250 га станція буде забезпечувати 300 тисяч жителів електроенергією, вартість якої становитиме 105 євро за МВт/год. Для порівняння: вироблена на АЕС електрика обходиться французам у 130 євро за МВт/год, а на вітроенергетичних установках – у 95 євро за МВт/год. 

Висока продуктивність СЕС обумовлена тим, що спрямовані і на схід, і на захід сонячні батареї протягом більш тривалого часу збирають енергію сонячних променів. 

16,5 тис. модулів, на яких змонтовано 983,5 тис. сонячних батарей, встановили на схилі великого пагорба, де у 2009 році ураган викорчував сосновий бір. Для з'єднання їх між собою і зі станцією знадобилося 4 тис. км електрокабеля різного перерізу, зазначають у компанії.